Egne tanker/refleksioner

– At tage med til Italien.

Det stod os klart fra starten, at hvis vi skal være i stand til at give TV 2 Sportens Facebook-brugere et incitament til at følge vores historier, så bliver vi nødt til at være tæt på begivenhederne. Hvis vi valgte at blive i Danmark, så ville vi kun kunne lave klassiske “Det er der sket i dag”-artikler. Nu hvor vi tager til Italien får vi mulighed for at lave alle slags historier og lade TV 2’s journalist i Odense stå for referat-artiklerne.

– Planlægning af rejse

Vores første tanke var at bestille alle hoteller hjemmefra. Men efter vi har taget kontakt til flere af cykelholdene har det vist sig, at de kun kan lave aftaler med os fra dag til dag. Derfor er vi også nødt til at booke vores hoteller nærmest fra dag til dag. Vi har dog på nogle enkelte nøglepunkter allerede reserveret hotel.

– Kører vi fra startby til startby, startby til målby eller målby til målby?

– Skal vi overhovedet være i enten startby/målby hver dag?

Det viste sig at være en god idé at vente med at bestille hotellerne til vi kom derned. Vi overnattede størstedelen af tiden ved startbyerne, men nogle dage kunne vi simpelthen ikke nå fra startby til målby i god nok tid til at starte vores ‘Bag om Giroen’-dækning. Så selvom det gav os lidt ekstra arbejde hver aften med at finde hoteller, så var det den rigtige løsning, der gav os maksimal frihed til at gøre det, der nu passede til morgendagens dækning.

– Levering til TV-platformen (prioritering af levering til TV)

Efter første møde med TV 2 Sporten i Odense er det blevet aftalt, at vi er tilknyttet som social media journalister, og derfor er vores opgave i både Danmark og Italien kun at fokusere på, hvordan vi kan gøre deres online-dækning bedre. Det udelukker dog ikke, at en af vores idéer kan føre til et tv-indslag. Men vi har hverken udstyr eller kompetencer til at kunne levere indhold på niveau med TV 2 Sportens kameramænd. Derfor skal eventuelle TV-indslag fra vores side bestå af MEGET små klips, hvor TV 2 Sporten så skal være villige til at gå på kompromis.

Det endte med, at vi slet ikke leverede TV-klips til TV 2 Sporten. Vi mener dog, her efter løbet er slut, at det kunne have været en fordel for både TV og ‘Bag om Giroen’, hvis vi havde haft et godt kamera med, så et af vores daglige indslag til ‘Bag om Giroen’ kunne være blevet brugt i TV-udsendelserne. Det kunne også være blevet brugt som reklame for ‘Bag om Giroen’.

– Betydningen af, at løbet startede i Danmark

Det har faktisk været af afgørende betydning for, at hele Giro 2.0-projektet overhovedet blev til noget, at løbet startede i Danmark. Hvis ikke løbet blev skudt i gang i Herning og forblev i Danmark i tre dage, havde TV 2 med overvejende sandsynlighed slet ikke sendt løbet. Seertal fra eksempelvis Vuelta a España 2010 var ikke overvældende, og kunne ikke matche de programmer, der ellers ville blive sendt i det pågældende slot (16:00-18:00).

Men da det stod klart, at Herning og Horsens fik starten på Giro d’Italia 2012 slog TV 2 til for at være med til at dække denne kæmpe begivenhed. TV 2 bryster sig i forvejen over at være Danmarks cykelcentrum, en plads der i høj grad er kommet på plads via mange års Tour de France-sendinger, forårsklassikere og sidst men ikke mindst sidste års succesfulde VM i landevejscykling i Danmark.

Da TV 2 sender starten af løbet, er kanalen på en måde også “forpligtet” til at sende resten af løbet. Der blev dog skåret voldsomt ned på både mandskab og sendetid, da feltet drog afsted mod Italien. Det kunne også mærkes på vores projekt, men uden den kickstart, som starten i Danmark gav hele TV 2’s samlede dækning (se alle tallene fra vores projekt her), havde vi sandsynligvis ikke haft de brugertal, som vi fik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *