Arbejdsfordeling

Gruppen har en del nøglepositioner, der skal besættes. Mens løbet var i Danmark, var det Kasper Skipper og Kasper Jørgensen, der stod for ‘Bag om Giroen’, mens Cecilie Gormsen var flowmanager og havde overblikket over, hvad der blev produceret på alle platforme. Da vi kom til Italien fjernede vi de deciderede roller, og besad i stedet alle rollerne. Virkeligheden var en anden i Italien, end den var i Danmark. I Italien samlede vi alle sammen interviews ind om morgenen i startbyen, og mens løbet stod på leverede vi alle – når internetforbindelsen tillod det – til CoverItLive. Derfor har vi alle deltaget i alle aspekter af produktionen.

En almindelig Giro-dag:

9.30-10.00: Redaktionsmøde i bilen på vej til startområdet. Her fandt vi ud af dagens vinkler udfra etapen, gårsdagens resultat, vores ideliste og om nogle ryttere havde tweetet noget, der skulle følges op på.

10-11.30: Indsamling af materiale til dagens CoverItLive. Vi lavede interviews med ryttere, som blev optaget på iPhone. Ikke alle interview endte med at blive publiceret som video, men på den måde havde vi altid muligheden. Derudover tog vi billeder og samlede informationer sammen.

12-14.30 Transport til pressecentret i målbyen. I bilen samlede vi op på, hvad vi havde fået at interviews og andre elementer til CIL’en.

15-17: CoverItLive går live. En eller to af os sad konstant og styrede CoverItLive fra pressecenteret, mens etapen blev vist på TV. Den sidste gik udenfor og lavede noget fra målområdet eller fra busserne. Rollerne byttede dag for dag, så vi alle tre fik prøvet det hele.

18-20: Transport til hotellet nær næste dags startby.

22.30-23.00: Twitterovervågning. Vi havde som regel programmet HootSuite, som vi brugte til vores overvågning, kørende under etapen, men det det var mest for seer-reaktioner, eftersom rytterne jo cyklede. Til gengæld samlede vi op på rytternes egne reaktioner på Twitter om aftenen, så vi kunne bruge dem dagen efter. Hvis et tweet havde potentiale for en historie, forsøgte vi også at fange rytteren dagen efter.

23-23.15: Juls hjørne var et dagligt indslag under Giro d’Italia. Kl. 23 lukkede Juls Hjørne, hvor brugerne over Facebook dagen igennem havde kunnet stille spørgsmål til TV 2s cykelekspert Henrik Jul. Vi valgte de tre bedste spørgsmål ud, som var kommet i løbet af dagen og sendte dem hjem til Kvægtorvet i Odense. Her blev der morgenen efter lavet en video, hvor Henrik Jul besvarede spørgsmålene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *