Om projektet

Hvorfor lige cykling?

Valget af emne er faldet på cykelløbet Giro d’Italia, og i samarbejde med TV 2 Sporten vil tre journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøskole forsøge at dække Giro d’Italia 2012 på en ny måde.

Der er mange gode grunde til at forbedre onlinejournalistikken i forbindelse med cykelløb, og vi ser et enormt potentiale i at inddrage sociale medier i cykeldækningen i langt højere grad, end det sker i dag. Cykelfans og sportfans generelt er måske nogle af de mest taknemmelige brugere/lyttere/læsere/seere, og lysten til at diskutere hos sportsinteresserede er stor, når man kigger på aktiviteten på Twitter og Facebook.  Derfor ser vi særligt i sportsjournalistikken et stort uudnyttet potentiale for brugerinteraktion og brugen af sociale medier.

Derudover er mange professionelle cykelryttere aktive på Twitter, og langt flere end i de fleste andre sportsgrene.

Vi fokuserer primært på at give TV2 Sportens brugere en second screen experience, før, under og efter løbet. Det betyder at vi skal kunne tilbyde noget ekstra udover ”bare” den daglige etape i fjernsynet. Det betyder også, at vi har lagt vores fokus på merværdien, og ikke så meget på selve etaperne. Live fra etaperne kan brugerne se på fjernsynet, mens vores job er at skabe merværdi med interviews, reportager og nye informationer om rytterne, løbet og alt deromkring.

Hovedformålet med projektet er at sætte brugen af sociale medier i cykelsportsdækningen i system. Det vil bringe journalistikken tættere på brugerne, og samtidig vil de sociale medier (både ryttere og brugere) kunne være med til at skabe indhold.

Kort sagt vil en mere gennemtænkt brug af sociale medier i cykeljournalistikken både gavne medierne og forbedre brugernes oplevelse.

Vi kalder projektet Giro 2.0.

Hvem er vi?

Cecilie Gormsen
Journaliststuderende på 24 år, som har en brugt sine 18 måneders praktik på Berlingske. Følger de fleste sportsgrene tæt, og der går især en del tid med fodbold, skihop og cykling.

Kasper Jørgensen
23-årig journaliststurderende med sport på hjernen. Følger fodbolden i Europa tæt, ligesom cykling fylder meget af livet fra forårets klassikere til sæsonen slutter i oktober. Har været et år i praktik på 6’erens dækning af den engelske Premier League samt seks måneder på BT.

Kasper W. Skipper
25-årig journaliststuderende, der har tilbragt halvandet år som praktikant på TV 2 Sporten. Selverklæret sports-afficionado med fodbold og cykling som de helt store passionsfrugter.
Twitter: @WilkenSkipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *